De waarde van LandvanWaarde vier jaar verder

De voorzitter van de Council van LandvanWaarde, Ellis Lugtenberg, greep de laatste bijeenkomst van de Council aan om terug te kijken op bijna vier jaar LandvanWaarde en commitment te krijgen voor het vervolg. Het houdt namelijk niet op na LandvanWaarde.

Vruchtbare slotdag LandvanWaarde monitoring vlinders, kruiden en vogels

Het was een vruchtbare bijeenkomst van LandvanWaarde en Natuur en Milieu Overijssel in de schuur van de familie De Jongh de Leeuw in Wijhe. Zo’n dertig vrijwilligers van de vlinder-, kruiden- en vogeltellingen en boeren ontmoetten elkaar om te praten over de resultaten. In een goede sfeer was het een leerzame dag voor vrijwilligers en boeren, waarop er in alle openheid ruimte was voor tips over en weer.

Bidbook LandvanWaarde verdwijnt niet in de bureaula

Ellis Lugtenberg, voorzitter van de Council van LandvanWaarde, is een belangrijke bestuurlijke trekker van het project LandvanWaarde. Hoe gaat het met het bidbook? En hoe gaat het verder met project na 2021? Kan het concept verder als regionaal zelfstandig initiatief?

Gedeputeerde brengt werkbezoek aan Salland

De familie Peters, deelnemer aan LandvanWaarde, ontving op 23 april op hun bedrijf de gedeputeerde Landbouw & Natuur bij de provincie Overijssel, Gert Harm ten Bolscher. De gedeputeerde bracht dit werkbezoek als vervolg op de digitale overhandiging van het bidbook van LandvanWaarde en de lancering van het idee voor een Sallandse aanpak voor het platteland ‘SalLand Loont’.

LandvanWaarde presenteert bidbook

Op donderdag 11 maart overhandigde Ellis Lugtenberg, voorzitter van de Council van LandvanWaarde, namens ruim 30 agrarische bedrijven in Salland-Noord het bidbook Werken aan biodiversiteit doen we samen aan Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde Landbouw & Natuur bij de provincie Overijssel. Via dit bidbook willen de boeren een New Salland Deal sluiten.

Boeren LandvanWaarde vormen basis bidbook

Vooruitlopend op de presentatie van het bidbook werden de betrokken boeren digitaal bijgepraat en geconsulteerd. De boeren staan achter het bidbook en willen stappen maken, mits aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan.